Môj chlpatý priateľ

čtvrtek, listopadu 01, 2012


Dnešný článok by som chcela venovať niečomu,čo sa u mňa vyskytlo len nedávno a odvtedy mi robí obrovskú radosť.Aj keď niekedy ..

Ako už vidíte podľa obrázku,reč bude o tomto zajačom stvorení.
Pripravila som si niekoľko otázok, na ktoré budem odpovedať.

1)Ako sa môj chlpáč vlastne volá ?
Táto malá mimochodom zajačička sa volá Lilo. Jej aktuálne prvé meno bolo bohužiaľ Kontesa hah,ktoré mu vymyslel môj priateľ. Druhé meno bolo Lily,no po asi dni ma napadlo prečo Lily keď môže byť rovno Lilo. Keby sa niekedy stalo,že zo zajčice by vznikol zajačiakä(čo sa mimochodom celkom dosť stáva), tak aspoň bude mať obojpohlavné meno haha.

2)Aká je to rasa ?
Takže rasa, je to obyčajný králik možno s nejakými mini teddy znakmi,ale je ich tam fakt málo.Rozhodne nieje veľmi krátkosrstý ale ani dlhosrstý, najviac srsti má pri uškách.

3)Ako dlho ho už mám a aký starý je? 
Lilo u mňa býva len niekoľko týžňov,zhruba asi 4 týždne možno 5.Stará je však už 3 mesiace.

Lilova obývačka.

4)Ako som sa k nemu dostala ?
Ako som k nemu prišla? No, nieje to nejaké dlhé rozprávanie.Určite treba však pripomomenúť,že ako väčšina rodičov, ani mne naši nechceli králika dovoliť. Dôvod prečo však je taký, že doma máme veľkého psa, ktorý sa mimochodom nazvať pudlíkom určite nedá. Je to síce už stará dáma,mám už 7 rokov, stále len spí, žerie a to je asi všetko, ale hravé sklony stále má, a nieraz sa stáva dokonca aj v terajšom veku,že nám napríklad "pokočikuje" sliepky až ku smrti. Nakoniec som sa však rozhodla pre možnosť, že si králika jednoducho kúpim a donesiem domov. A tak som tento diabolský plán začala vymýšľať hneď po prázdninách, kúpila som vopred klietku, a v jeden krásny utorok mi ho priateľ kúpil a ja som ho doniesla domov. Doma to v pohode zvládli a robí im spoločnosť rovnako ako mne.

Takéto malé vyplašené som si doniesla až ku mne domov.


5) Typické správanie 
O králikoch sa hovorí,že sú hrozne čistotné. V prvé 2 týždne to tak naozaj vyzeralo a nemôžem povedať, že by to tak nevyzeralo aj doteraz. Dokážu sa naučiť niektoré veci ako napríklad, presné miesto kde cikať či kakať, kde spávať a podobne. A práve prvým typickým znakom je, že sa naučila kakať a cikať len do jedného kútika v svojej klietke.Presne do toho najtmavšieho. Nikde inde sa do svojej klietky nevykaká. Jedine kde sa ešte tak vykaká ..mne do postele. Väčšinou ku nohám. Za to by som ju najradšej niekedy nakopala haha. Ďalším typickým znakom je,že je nehorázne zvedavá. Naozaj nieje ešte miesto v mojej izbe kde by svoj zvedavý ňufáčik nevopchala. Ďalším znakom je, že si niekedy myslí, že je asi pes. Niežeby štekala, ale keď sa pustí s klietky sadne si alebo sa doslova vyvalí mne pod stoličku. Akonáhle vstanem a idem preč s izby, rozbehne sa za mnou ako malý pes a dôjde až tam, kam ja zastavím. Niekedy sa dokonca hrá na bežca a robí si koliečka okolo skrine, stoličky, alebo okolo paplónov na posteli. Alebo sa jednoducho strčí pod koberec alebo deku a potom hľadá cestu von. Miluje ohrýzanie kobercov, mojích plyšových hračiek, lepačenie po radiátoroch,ohrýzanie svojej klietky, a pchanie sa do svojho vlastného žrádla.

6) Vtipná príhoda
Tých by sa za tie posledné týždne našlo veľmi veľa. Azda najvtipnejšiou je keď som ju zavrela do skrine. Ako každá žena otvorím skriňu, hľadím do nej a hľadám čo si obliesť.Obliekla som sa a skriňu zavrela. Následne nasledovalo asi 10 minútové pátranie po malom ušatom stvorení.Očividne jej to tam nevadilo, pretože ani neškrabala.

7) Čo mám na ňom najradšej ? 
Mám ju rada celú, pretože je to vlastne môj nemí kamarát. Nepovie ti,že ťa nechce počúvať ani, že sa jej nemôžeš vyrozprávať. Ďalšou vecou, ktorú mám na nej veľmi rada je jej ňufáčik. Milujem keď s ním stále hýbe volám to ňufinkovanie. Ďalej mám rada keď sa čistí, vyzerá pri tom ako malý klokaník. Mám rada keď sa postaví na zadné a hľadí ako malá surykata. A rozhodne najradšej mám keď leží ako malý zdochliačik. Pri tejto polohe by som ju fotila vždy keď tak leží.



Malý zvedavec



:-*

Máte aj vy svojho miláčika ? 


You Might Also Like

8 Lovely reactions

  1. jůůůůů takový ňuňa!..já bohužel zvířátko nemám kvůli alergii, ale vždycky se rozplývám nad štěňátkama a koťátkama!..ach jo..

    OdpovědětVymazat
  2. no trochu uhryzený, a už vyzerá ako taká malá knedlička :D

    OdpovědětVymazat
  3. júúj krásnučký :) Aj my sme mali škrečka 2,5 roka a tneto rok nám zomrel :(
    Inak pozývam ťa na moju Giveaway budem rada ak sa zapojíš ;)

    OdpovědětVymazat
  4. a aky je dlhy ked je dospely?

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook