Ako sa starám o svoju zmiešanú pleť ?

sobota, prosince 01, 2012

..alebo moja zimná rutina
_____________________________________
Podobný článok ako tento som už raz na blogu písala tu , ale kedže rutiny sa neustále menia, články treba tiež meniť. Nebudem však podrobne písať tak ako v minulom článku, ukážem Vám len produkty, ktoré počas zimy používam. 

Čistenie pleti


Predtým som používala sadu od Dermacol, ale nie je dobré používať stále tie isté produkty pretože si pleť na ne zvykne a nebude chcieť potom príjmať iné prípravky. Už dlhšie som obzerla Garnier Pure Active Exfo Brusher s kefkou, ktorá má aj podobnú kamošku. Rozdiel je medzi nimi taký,že jeden je určený na čierne bodky a druhý celkovo na akné. Garnier používam len večer, pretože ráno nie je pleť tak znečistená aby som ju trápila čistiacou kefkou. Večer dokáže pleť krásne prečistiť, dostať sa do všetkých nedostupných miest na pleti, nevysušuje, chladí akurát vôňa je veľmi zvláštna. Essence 4in1 cleasing cream je spojenie mycieho gélu, jemného peelingu a masky. Používam ho väčšinou v piatky večer pretože práve piatok je čas kedy pleť treba trochu po ťažkom týždni prečistiť peelingom. Je s vôňou granátového jablka a bambusu, neobsahuje mydlo a konzistencia je veľmi jemná

Dočistenie pleti


Pleť treba aj po umývaní dôklande vyčistiť. Ráno používam najčastejšie pleťový tonik od Ziaja, ktorý je z výťažkami z uhoriek. Uhorky uzatvárajú póry a umožnia tak aby sa nečistoty do nich nedostali. Je veľmi šetrní, s príjemnou vôňou a na ranné čistenie je ideálny. Niekedy ho používam aj na dočistenie po maske. Bioderma je čisto prírodná a ja vhodná aj na ranné aj večerné čistenie, taktiež som ju na blogu už spomínala.

Krémovanie


V zime rozhodne netreba podceňvať krémovanie či už máte mastnú alebo suchú pleť. Zimné obdobie je jedno z najťažších pre vašu pleť pretože ju vysušuje a ničí mráz a chlad. Preto treba pleť prečisťovať ale aj vyživovať. Ja momentálne najčastejšie používam krém od Oriflame pure nature, ktorý vyživuje pleť a pritom ju nevysúša. Počas zimy až tak netreba pleť zmatnovať a preto zmatňujúce krémy celkom obmedzujem. Po maske si vždy doprajem Avon Planet Spa s bambuckým maslom, ktorý zdokonalý efekt použitej masky. Krásne vônia, rýchlo sa vsaje do pleti a vyživý ju. Konopný krém Kutis Help používam keď sa na mojej pleti objaví príliš veľké množstvo akné.

Masky 


 Netreba zabúdať,že pleti treba dodať to čo v danej chvíli potrebuje. Znamená to,že ak je vaša pleť unavená treba ju upokojiť. Najlepší spôsob na to sú masky. V poslednom čase som si obľúbila bahennú masku od Avon Planet Spa. Priaznivo pôsobí proti akné a pleť detoxikuje. Aknestop od Ryoru ma celkom zradil, ale stále ju používam aspoň raz za čas. Moje ďalšie obľúbené masky sú od Freeman Beautiful Feeling, ktoré mám v dvoch variantách a to zlupovaciu z výťažkov uhoriek, ktorá je ako som už spomínala vhodná na uzatváranie pórov a avokádo na všetky typi pleti. Pleť mám po obidvoch jemnú a hlavne vyčistenú.

Peelingy


Peelingy sú výbornými pomocníkmi na odstránenie odumretých častí s pleti. Tu nehrá žiadnu rolu či je leto či jeseň. Nezabúdajte však,že spolu s maskami sú však neni najvhodnejšie počas ženských dní. Moje dva zatiaľ obľúbené peelingy sú tieto od Oriflame Optimals a od Avon clear skin professional. Rozdiel je medzi nimi len v tom,že peeling od oriflame je s jemnejšími čiastočkami a od Avonu z hrubšími, ale je však určený na pleť náchylnú na akné v dospelosti. V skutočnosti som ešte žiadne iné peelingy neskúšala, takže ak máte nejakú radu, píšte mi do komentárov. 

To je o mojej starostlivosti o pleť všetko.
Dúfam,že Vás článok zaujal a aj Vám pomohol. 

You Might Also Like

4 Lovely reactions

  1. Garnier a aknestop masku také používám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. áno ale mne moc aknestop nesadol :/

    OdpovědětVymazat
  3. Kik pure nature značku používam aj ja mám od nej všetko :) a s masiek neviem či si skúšala ale skús tú masku obyčajnu na problematickú pleť v každej drogeríi by mala byť :D tu si neviem vynachváliť :) M

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook