DRUGSTORE FOUNDATION

úterý, ledna 28, 2014


Už dlhšie som mala na pláne urobiť článok o mojich doterajších drogériových (ne)objavoch a dnes som sa na to konečne odhodlala. V prvom rade musím povedať,že hodnotiť a sledovať rozdiely medzi jednotlivými make-upmi je celkom dosť ťažké. Väčšinu z nich už mám dlhšie, takže som mala dosť dlhý čas na to aby som ich mohla otestovať. Prvé dva mám kratšiu dobu a tým som sa snažila venovať čas za posledné 2 týždne.


DERMACOL - CAVIAR LONG STAY

Viem,že asi trošku neskorý objav si kúpiť tento make up keď v bloggovej sfére, ako to ja hovorím, fičal skoro pred 2 rokmi, no tento make - up bol stav núdze. Vážne som sa doma proste naštvala a šla do drogérie nájsť niečo čo bude vyhovovať mojim podmienkam. V poslednom čase som mala totiž problém s tým,že žiaden krycí zázrak čo mám doma nevydržal na mojej pleti dlhšie ako 5 hodín. V škole som od 8 do 15 a už o 11 som sa musela prepúdrovať, prekorektorovať,zmatňovať pretože som sa cítila ako vyprážaný chlebík. Fakt otrava, neviem či to bolo tými stresmi a uzatváraním známok. 
Neviem prečo moje cesty nasmerovali práve k tomuto zázraku, ale v podstate som rada,že tomu aj tak bolo. Pre niekoho by bolo asi v prvom rade problém cena, kedže stojí skoro 11 € v DM drogérií, v 101 drogérií netuším. Ja som dostala naň zľavu tak som ho brala bez váhania. Rozhodla som sa,že ho otestujem ráno, pretože v škole by som videla najlepšie výsledky. 


Mimochodom už v drogérií ma zarazil ten mizerný výber odtieňov, že 4 ???! To si robia srandu iba 4 odtiene. V každom prípade mám ten najsvetlejší čo je Pale, ktorý by sa mohol hodiť aj pre tie najsvetlejšie tváričky. Bála som sa,že bude na mňa príliš svetlý, ale chvalabohu mýlila som sa a odtieň je ideálny. Všetky odtiene majú taký ružovkastý podtón, presne ako to Dermacol robí
No tak som to teda ráno skúsila nakydať na tvár, áno to naberanie z tejto praktickej fľaštičky je trošku čudné, buď do toho namočíte prsty alebo naberáte na štetec priamo z tej špajchličky. Myslím,že to až také strašné nieje. Vôňa je presne tiež typická Dermacolová, myslím,že všetky make upy a bázy presne takto voňajú. Konzistencia je trošku hustejšia, ale aj napriek tomu sa veľmi dobre rozotiera. Krytie je perfektne, je to presne to čo moja pleť potrebuje, len mám trošku pocit,že trolilinku zdôrazňuje šupinky, ale to sa dá určite vyriešiť dobrým krémom. Rozhodne ho nieje potreba po nanesení zapúdrovať, ale aj napriek tomu je jeho výdrž fakt grandiózna ! Zo školy som sa vrátila skoro o pol 5 a na tvári bol makeup stále, bez hocijakých mapiek, čo by sa mi už pri iných makeupoch stalo.
Ďalej by sa tu dalo klábosiť o tom,že je mimochodom hypoalergenný, neodtláča sa.


Korektor je v tom istom odtieni ako aj makeup takže s ním nič nepokazíte. Je krásne krémový a má tak isto výborné krytie( ak je vôbec ešte nejaké potrebné). Páči sa mi,že je k celému balenie pribalené aj zrkadielko. Posledné čo by som mohla povedať,že celý tento make up je skôr vhodnejší pre mastnejší typ pleti, pre suchý by som ho asi moc neodporúčala. 

zdroj: google.sk

DERMACOL IMPERIAL 

No a juhú na novinku, ktorá k nám dorazila len nedávno. Tak isto sa spája so stavom núdze, pretože tento som si kúpila chvíľu po Caviari. Úplne prvé mi príde krásne,rozkošné čierno-ružové balenie. Dobre možno trošku divné. Tento zázračik je s výťažkami orchideje a preto tak krásne vonia. Vôňa pretrváva na pleti ešte tak 2 hodinky po nanesení, potom ho už len slabulinko cítim. Odtieň, ktorý som si vybrala je Fair. Pri väčšine recenzií som čítala,že je to make up skôr pre suchší typ pleti, ale vzhľadom k tomu,že ja mám mastnejší typ, je to blbosť. Takmer každý make up zapúdrujem a myslím,že keby bol na suchší typ pleti tak sa lesknem celá ako disco guľa a mne sa mierne leskne maximálne tak T-zóna. Len môj osobný názor. 


Spočiatku som bola voči nemu skeptická a prvým dojmom na mňa pôsobil ako BB cream, ale až keď som ho začala ozaj testovať som sa uistila,že to tak nie je. Má takú stredne hustejšiu konzistenciu, čo sa rozhodne pri BB creamoch nestáva. Veľmi dobre sa rozotiera a nádherne sa prispôsobí pleti. Krycia schopnosť je postačujúca, ale komu by nestačilo môže sa aj kľudne vrstviť a stále to vyzerá prirodzene. Ja mám v podstate na tento make up len dobré slová typu nádherne, dobré, krásne. Fakt som ním úplne unesená a už dlho som nič takéto dobré doma nemala. Vlastne nemala vôbec haha. Vôbec nezalieza do pórov, na pleti vyzerá pekne prirodzene, žiadna maska ani nános make upu a myslím,že má aj celkom priateľnú cenu (5 € cca). Za mňa len vrelo odporúčam.

RIMMEL WAKE ME UP

Aj o tomto tu už asi bolo toho dosť napísané a možno,že vám ani nič nové nepoviem.
V prvom rade sa mi absolútne najviac páči to balenie, je to zarážajúce, ale tie obaly vás niekedy lákajú viac aj keď je výrobok možno úplne nepoužiteľný. Pri tomto make upu to tak skoro tiež je, ale iba skoro. 
Po otvorení a nanesení na vás vykukne krémová,voňavá konzistencia, ktorá sa skvele rozotiera. Asi veľmi dobre viete,že tekutina obsahuje jemné žiarivé čiastočky, ktoré majú rozžiariť aj tú najunavenejšie vyzerajúcu pleť. K tomuto dávam obrovské plus pretože to naozaj tak je. Po nanesení sa môžete tešiť na krásnu, sviežu pleť, bez známok únavy.


Mám odtieň 103 True Ivory, asi nikdy mi žiaden odtieň nesadol tak dobre ako tento. Lenže potom to už je tabu, pre mňa určite. Ani nie po 2 hodinách sa strašne lesknem a to po celej tvári, nemôžem sa ani dotknúť pleti pretože mám na prste zotretý make up. Odtláča sa mi asi fakt na všetko oblečenie, takže pre mňa rozhodne slabá výdrž. Krytie je také akurátné, ale je mi to na dve veci keď mám potom tak či onak pocit ako keby sa mi na tvári rozlievalo hnedé mlieko. Práve o tomto make up si myslím,že je pre suchší až normálny typ pleti ako stvorený. Ja ho veľmi rada nosím, len mi naozaj prekáža,že mi tak krátko vydrží. A aby som nezabudla, plusom je aspoň SPF 15.

zdroj: google.sk


GABRIELLA SALVETE - MATTE

No a tu sa dostávame k môjmu najväčšiemu make upovému omylu v podstate za rok 2013.
Nalákal ma veľmi výstižný názov Matte a tak som si ho teda v domnení,že tomu tak naozaj bude kúpila. Už si nepamätám koľko stál, ale bola som z neho hrozne nadšená až dovtedy, kým som si ho neotvorila . 
Pravdepodobne som asi kukala v drogérií niekde inde pretože odtieň -caffelatte, ktorý vlastním, je na mňa trošku tmavší (riedim ho preto z druhým make upom). Na jednej strane má opäť pekné a praktické balenie s pumpičkou, ktorá vám vypumpuje presne toľko koľko chcete. Tu to však pre mňa opäť končí. Konzistencia je dosť riedka a o krycej schopnosti ani nehovorím pretože nezakryje v podstate nič, aj napriek tomu,že ho mám tmavší.


Obsahuje biely čaj a ženšen, ale na vôni to teda vôbec necítiť, skôr mi to nepríjemne páchne. Je síce bez parabénov, parfumácie a bez olejov, ale ani to ho nezachraňuje. Rozotiera sa dobre, ale už po nanesení je výsledok skôr polo-matný ako matný a navyše mi zalieza do pórov. Po asi hodinke mi zvýrazňuje všetky šupinky, ktoré na tvári mám, čo ma dostáva do absolútneho amoku! Aby toho nebolo málo potom sa mi ešte aj začne fľakatiť a je to efekt dokonalý. Takže Matte sa v mojom prípade rozhodne nekoná..


Pre mňa je táto Gabriellka katastrofa a som z nej viac menej sklamaná. Občas to zachránim tým,že ho zriedim z bledším make upom aj keby sa to nemalo. Za mňa neodporúčam, ale ešte vždy tu môže byť to,že niekomu inému sadne naopak úplne skvelo.

Aký je vás obľúbený make up? Nemusí byť len z drogérie.
Dúfam,že som niekomu aspoň trošku pomohla.



You Might Also Like

4 Lovely reactions

  1. ja mam uz niekolko rokov najradsej vichy dermablend - len teraz je aj ten najsvetlejsi pre mna pritmavy tak pouzivam true match,ten tiez skvele kryje ale nepaci sa mi ze celkom vysusuje. pekna recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek,já make-up nikdy nepoužívala,ať byl sebekvalitnější,tak mi hrozně vysušoval pleť:(

    OdpovědětVymazat
  3. co mas radsej makeup alebo bb cream?

    OdpovědětVymazat
  4. Mne dlho vyhovoval Max factor Lasting performance, avsak po case sa mi zacal z tvare rychlo vytracat. Aktualne mi najviac vyhovuje Dermacol 24 h control, odtiene maju ruzovy podton co sa fakt tazko hlada medzi produktmi drogerie, makeup je dostatocne svetly a na tvari neoxiduje.Laka ma aj tento Caviar Stay avsak kamoska ho mala a robil jej flaky a mal slabu vydrz a ja potrebujem do prace nieco co vydrzi cely den.

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook