Čo nesmie chýbať vo vašej kozmetickej zbierke /vol. 2/ ? - NYX kozmetika !

pondělí, února 02, 2015



Jeden článok o tom, čo by vo vašej kozmetickej zbierke nemalo chýbať som už písala a bolo to o kozmetike Sleek. Dnes by som vám chcela porozprávať o ďalšej značke, ktorá sa mi doma nahromadila, mala som možnosť ju testovať a zisťovať jej plusy a mínusy a dnes by som sa s vami chcela o ne podeliť.  


NYX kozmetika vznikla v Los Angeles v roku 1999 a jej mamičkou je krásna podnikateľka menom Toni K. Je bežne dostupná vo viac ako 70 krajinách len samozrejme u nás sa ešte len predáva na E-shopoch. Som z toho smutná, lebo niektoré značky, ktoré naše drogérie majú, by sa kľudne mohli vymeniť aj s touto značkou. U nás na Slovensku som ju zatiaľ spozorovala na stránkach ako www.krasotika.sk / a na českých na www.nyx-shop.cz viac stránok akosi v pamäti nemám a ak nejaké iné máte kľudne mi ich napíšte do komentárov :) 

 Väčšinu produktov som objednávala z ebay a s www.cherryculture.com. Bohužiaľ z cherry som objednávala ešte v lete a bolo to iba na skúšku, odvtedy mala stránka menšiu obnovu a myslím si,že pri niektorých produktoch tam už nie je taká dostupnosť. Často tam bývajú zľavy a kozmetiku tam nájdete aj za 2 eurá, ale následne sa vám to opäť pripočíta na poštovnom a DPH, takže neviem ani, či je to výhodné odtiaľ objednávať. Na ebay som objednávala vždy len od jedného predajcu a bola som spokojná.  

R O U N D   L I P S T I C K 


Rúže od NYX som si obľúbila asi najviac! Značka ponúka obrovské množstvo odtieňov a pri nákupe som mala problém si vôbec vybrať. Potom som však bola chvíľku aj sklamaná, pretože všetky efekty či už na počítači alebo podobne trošku odtiene skresľovali a nezhodovali sa s mini prúžkami na spodku rúžu. Napriek tomu nemám čo vytknúť, milujem obaly rúžov, ktoré sú úplne jednoduché a pritom elegantné. Rúže sú perfektne hydratačné, na perách pôsobia ako balzámik. Jedinou chybičkou krásy je výdrž, ktorá nie je bohvie aká, ale za tú cenu sa to určite oplatí. 



CHIC RED 


Je krásna červeno-ružová farba bez shimmeru. Bol to môj prvý rúž od NYX a práve preto som sa rozhodla,že jeden nestačí. Myslím si,že asi aj jediný zodpovedal ozaj farbe na obrázku.

CIRCE


Vyberala som na základe, že by to mohla byť krásna nude farba sediaca práve k môjmu typu pleti. Je to síce nádherná nude farba, ale na moju pleť možno až priveľmi nude. Opäť bez shimmeru.

SNOW WHITE


Už podľa názvu môžete tušiť,že by to mala byť extrémne tmavo červená ako pre snehulienky. V skutočnosti to aj je tmavo vínovo červená bez shimmeru a ako jediná mi nepríde taká hydratačná, povedala by som,že je skoro až matná. 

ELECTRA


Nasledujú dve farbičky, ktoré keď prišli som bola dosť sklamaná. Vyzerali úplne rovnako, ale keď som ich videla na perách, názor som zmenila. Electra mi pripomína pravú červenú bez shimmeru. Takých farieb je doma potreba vždy aspoň dve. 

EROS


Eros je taktiež krásna červená, no má jemný oranžovkastý podtón. Chvíľu som rozmýšľala, že jednu aj podarujem, ale srdiečko mi to nedalo :). Opäť bez shimmeru. 
HEBE


Na túto farbu som sa tešila zo všetkých najviac a najviac ma sklamala. Na obrázku vyzerala úplne inak, a v skutočnosti je to farba teda niečo medzi červenou a ružovou, možno mi šibe, ale vidím tam asi aj jemnučký náznak hnedej. Inej slečne by pasovala, ale mne teda vôbec nejde, už len pre tú trošku shimmeru.

POWER 


Posledný rúž, ktorý vlastním je tento krásny fialkastý. V bežnom dni som ho mala myslím,že len raz nedávno keď som zmenila sýto červenú farbu vlasov na trošku tmavšiu a konečne mám pocit,že mi aj pristane. Je bez shimmeru a úplne si ju viem predstaviť na blondíne. 

S O F T   M A T T E   L I P   C R E A M


Tieto "lesky" som mala v podstate ešte skôr ako samotné rúže a nemohla som si ich vynachváliť. Nikdy predtým som nevedela,že niečo takéto existuje až kým som neobjavila čaro matných pier. Potrebovala som niečo čo by v skutočnosti matné pery urobilo a tak som začala pátrať. Na ebay som našla hneď práve tieto od NYX. Nemôžem si ich vynachváliť doteraz. Na perách sa správajú pekne, nádherné voňajú - veľmi sladučko, no nemôžeme čakať od matného rúžu,že bude hydratovať a nevysušovať pery. Za to výdrž je perfektná, jem a pijem bez problémov, niekedy dokonca aj zabudnem,že mám niečo na perách až po pár minútach keď sa náhodne zbadám v zrkadle.
Vlastním tri odtiene.


V budúcnosti by som chcela určite viac odtieňov a tak isto vám ich vrelo odporúčam.


---> Istanbul / Amsterdam / Addis Ababa

L I P   P E N C I L


O kontúrkach od Nyx som počula samé chvály ešte skôr než som ich mala. Doteraz mám vlastne kontúrky len od Essence a Nyx a preto toho moc na porovnávanie nemám. Keby som ich však mala naozaj porovnať, tie od Essence sú viac pigmentované. Niekoľkokrát sa mi už stalo,že som použila len kontúrku a rúž som nechala doma. Kontúrka vyzerala na perách skoro ako rúž. Bohužiaľ kontúrky od Nyx sú akoby suchšie, ale nemôžem povedať,že všetky. Ale predsa len čo by som čakala od ceruziek na pery, ani ceruzka na kreslenie predsa nemôže byť ako voskovka. Napriek tomu však vydrží rúž určite dlhšie a dá sa urobiť na perách precíznejší efekt. 


Od hora dole - Flower - myslím si,že krásne pasuje k rúžu s odtieňom Power, ktorý som vám už ukazovala hore, až na to,že má jemné trblietka.
Hot Red - krásna červená
Pale Pink - konečne som našla odtieň rovnakej farby ako moje pery! Jemne ružovkastý s nahnedlým podtónom. Fakt krásny odtieň! 
Nude Pink - Podobné ako pale pink, len trošku bledšie a viac ružovkasté. 
Tangerine - Ešte som mu miestočko nenašla pretože na mňa je to až príliš tmavý odtieň, ale opäť na blondínke alebo na tmavovláske by som si ho vedela predstaviť. Obsahuje trblietka. 

Objednané z cherry culture a ebay.

HD  C O N C E A L E R   M A G I C  W A N D 


Najobľúbenejší produkt od NYX. Nemohla som nikde zohnať korektor, ktorý by kryl a zároveň by krásne rozjasnil okolie očí. A potom som ho niekde videla a bola som jasná. Akurát bol na cherry v zľave a tak som ho chcela skúsiť. Teraz ho už šetrím pretože v tubičke mám už iba trošičku a neviem čo budem bez neho robiť. Krásne rozjasní okolie očí a konečne som našla produkt, ktorý mi pomáha pri kontúrovaní. Keď som líčila kamarátky, každá si ho chválila a pýtala sa ma odkiaľ ho mám. Vážne som zatiaľ lepší korektor nemala. Po nanesení sa krásne rozotiera čiže nezaschne ihneď ako väčšina korektorov. Mám najsvetlejší odtieň Porcelene, ideálny na rozjasnenie. V ponuke sa nachádza ďalších 9 odtieňov, vrátane tých na redukovanie nedokonalosti (začervenanie a podob.) iné som neskúšala, ale ak budem mať možnosť určite vyskúšam aj tie.


Paletka tieňov - L I P  10


Táto paletka je zatiaľ moje najväčšie sklamanie. V tú dobu som opäť niečo hľadala, a mal to byť práve burgundy tieň. Na obrázku ako burgundy naozaj vyzeral, no keď prišla domov paletka už len prvý pohľad bol sklamanie. Balenie síce na prvý pohľad vyzerá rozkošne, ale pôsobí na mňa trošku lacne. 



Obsahuje 9 absolútne nepigmentovaných tieňov, dokonca aj ten najtmavší je slabý. Burgundy je v skutočnosti fialový. Jednoducho asi nemám žiadne pekné slovo, použila som ju možno 2 krát na denné líčenie, s primerom sa to dá zniesť, ale aj tak to teda nie je žiadna sláva. Možno,že ja som práve vychytala paletku, ktorá je nepodarok. 

Kupovala som na ebay myslím,že za 15 eur aj s poštovým.


U L T R A   P E A R L   M A N I A


Posledným výrobkom je tento pigment. V prvom rade som si myslela,že je trošku väčší a na prvý dojem ma sklamal aj odtieň. Čakala som,že bude viac ružovejší, ale potom som vlastne prišla na to,že práve tento odtieň mi vyhovuje. Nevlastním nič takéto podobné doma takže to opäť nemám s čím porovnať, no napriek tomu u mňa obstál. Farba je to krásna kľudne by som ho používala aj ako rozjasňovač, ale na moju pleť by to bolo asi až moc. Dá sa použiť na sucho, alebo môžete namočiť  štetec do trošku vody a použiť ho na mokro. Výdrž je slušná, na mokro mi vydržal celú diskotéku a pohol sa až ráno pri odličovaní. 



Kupované na cherryculture asi za 1,50 dolárov. 

To je odo mňa na dnes všetko, musím povedať,že to bol vyčerpávajúci článok, ale dúfam,že sa vám páčil a ,že vám niektorým aj pomôže pri nákupe :).

You Might Also Like

1 Lovely reactions

  1. Overdraw světem vládne, promiň to mě tak praštilo do očí že ačkoliv rtěnky vypadají moc pěkně, v tomhle provedení ne. Co se týče NYX produktů, u nás nikde v kamenném obchodě není, takže zatím jsem nevyzkoušela. Deni.

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook