TOO FACED - CHOCOLATE BAR

pátek, července 17, 2015



Chocolate bar vlastním už od Vianoc, no na jeho recenziu som sa odvážila až teraz. Chcela som ju poriadne otestovať, zistiť všetky zápory a klady. Na internete sa dočítate niekoľko recenzií na túto paletku, tak snáď dnešným článkom aj ja niekomu pomôžem pri rozhodovaní či si vôbec túto krásku zakúpiť.



Ja som svoju čokoládku objednávala zo stránky www.beautybay.com za myslím 42 € (nie som si úplne istá kedže od tej doby uplynul už pól rok) a bola to oficiálne moja prvá skúsenosť zo značkou Too Faced, nič iné od nej nevlastním. Škoda je to,že u nás je táto značka absolútne málo dostupná, zatiaľ čo v Českej Republike je voľno predajná napríklad v Sephore.V tú dobu som mala tak tiež pól rok zákaz nakupovať akékoľvek očné tiene, pretože som zistila,že ich mám doma fakt veľa (nečakane). Paletka už bola nejaký ten čas na trhu, a kedže sa blížili Vianoce a koniec môjho zákazu, bol to jasný darček. Priznám sa,že som čítala celkom dosť recenzií, hlavne zahraničných, pretože predsa len dať takmer 50€ za 16 očných tieňov nie je len tak..nakoniec však moja peňaženka (aj mamina, kedže mi dávala polovicu ako darček na Vianoce) predsa len prehrala a paletka putovala domov..

Ako prvé keď mi prišla domov paletka ma očarilo balenie. Tiene sú totiž zabalené v papierovej krabičke,ktorá vyzerá ako luxusná čokoláda.

Z nejakých neznámych príčin je už ten obal popísaný čiernym perom :(

 Na zadnej strane krabičky sa nachádza popis tieňov, ktoré paletka obsahuje, z čoho sú tiene vyrábané,gramáž a podrobnejší popis paletky.


 Keď ju otvoríte, ukrýva sa v nej plechová krabička v tvare čokolády. Paletka je pevná a na magnetku,takže nehrozí nijaké poškodenie tieňov.


Na zadnej strane plechovej krabičky sa v podstate dočítate to isté ako aj na papierov. Je tu písané hlavne to,že tiene sú vyrábané zo 100% kakaových práškov, a sú antioxidantné (snáď som to napísala správne). Paletka je inšpirovaná najviac predávanejším produktom od Too Faced a to je Chocolate Soleil Bronzer, ktorý je tak tiež vyrábaný z kakaových práškov a chce každá ho naozaj každá slečna, ktorá sa trošku viac rozumie do značiek.

Balenie obsahovalo ešte letáčik s myslím,že tromi návodmi na líčenie, no to som asi vyhodila hneď na začiatku.


Keď otvoríte plechový obal, musíte sa prebojovať ešte cez plastový obal, na ktorom sú krásne popísané všetky názvy tieňov v podobe názvov určitých druhov čokolády. Obal ma teda ešte okrem iného aj chrániť samotné tiene. Podľa mňa je to fakt neskutočne prešpekulované a to dodáva tej paletke na luxusnosti a ľahkosti používania. Nemusíte hovoriť teraz si napatlem na oči tento hnedý tieň, ale skrátka si poviem dám si milk chocolate (neviem či mám len ja takú radosť z toho :D). 


No a dostávame sa už konečne k samotnej láske môjho kozmetického sveta. Všetky tiene sú podľa mňa určené pre naozaj každý jeden typ pleti. Dá sa s nimi vytvoriť množstvo krásnych denných aj večerných líčení. Dočítala som sa ešte z obalu,že tiene sú vyrábané (okrem kakaových práškov a ďalších iných ingrediencií ) aj z kandizovanej fialovej, pozlátenej náplne a marcipánových ingrediencií. Teraz úplne vážne, nájdite mi takú paletku, ktorá obsahuje marcipán..

Gilded Ganache/  White Chocolate
Salted Caramel/ Marzipan/ Semi sweet
Hazelnut/ Créme Brulee/ Haute Chocolate

Milk Chocolate/ Black Forest truffle/ Triple fudge
Strawberry bon bon/ Candied violet/ Amareto
Cherry Cordial/ Champagne Truffle


Obsahuje teda 6 matných tieňov a 10 tieňov zo shimmerom. Ja som každý jeden tieň poctivo testovala a tu sú moje výsledky.

PRVÁ RADA z ľava --> Gilded Ganache/White Chocolate/Milk chocolate/Black forest truffle/Triple fudge
Z tejto rady som bola úprimne veľmi sklamaná.

Gilded Ganacge
Na prvý pohľad to vyzerá ako krásna zelená farba (presne taká akú mám rada na očiach), no v skutočnosti taká nie je. Bola som z nej veľmi smutná, lebo takáto zelená mi presne chýbala a doteraz mi aj vlastne chýba v kozmetickej zbierke. Je pravda,že je silno pigmentovaná, no nie takou farbou akou by mala byť. Keď si ju nanesiem na viečko pôsobí ako tmavo hnedá a keď si na ňu trošku posvietim má v sebe akurát tak zlaté trblietky. Navyše mi príde,že trošku práši, ale to je u takýchto trblietavých tieňoch v podstate normálne..

White Chocolate
V poslednom čase som sa naučila primer na viečkach zafixovať buď púdrom, alebo práve takýmto bledším tieňom. Presne na to aj tento tieň používam, a ešte taktiež pod obočie na rozjasnenie. Super tieň a hlavne multifunkčný, taktiež ak sa vám podarí trošku viac pridať tmavšieho tieňa do záhybu, dobrý pomocník na rozmazávanie. Presne aký som očakávala, nesklamal. 

Milk Chocolate 
Zbožňujem matné zemité tiene a po nejakom tom čase som sa naučila,že hnedých tieňov nie je nikdy dosť. Je jedno či máte doma 40 iných hnedých očných tieňov, vždy ich skrátka využijete. Tento je taký jemne hnedý, výborne poslúži ako podkladová farbička, alebo aj pri jednoduchých denných líčeniach. Je super pigmentovaný, nepráši. 

Black Forest Truffle
K tomuto tieňu som si práve naopak ešte moc cestu nenašla. Je to naozaj zvlášný fialovo, vínovo, taký dosť tmavší tieň, opäť zo zlatými čiastkami. V podstate zodpovedá obrázku, aj tomu ako tieň v plastovom kalíšku vyzerá, no aj tak nie som z neho extra nadšená. Je to farbička na také dosť tmavšie večerné líčenie a možno v kombinácií práve s nejakou peknou hnedou s tejto paletky by nemusela vyzerať zle (až teraz ma to vlastne napadlo,že zo slabšou hnedou som ho ešte neskúšala). Opäť trošku práši, ale pigmentovaný je.

Triple Fudge
Krásna tmavo hnedá navyše matná, ktorá je úplne ideálna. Ja milujem takéto tmavé hnedé farby, zbožňujem ich pri spodných mihalniciach na orámovanie oka, alebo do záhybov spolu s bledšími shimmer tieňmi. Nemám mu čo vytknúť. Je super pigmentovaný, nepráši. A celkom by som sa do ňho aj zahryzla..

DRUHÁ RADA z ľava --> Salted Caramel/Marzipan/Semi-sweet/Strawberry bon bon, Candied violet/Amareto
Salted Caramel
Jeden z mojich najobľúbenejších tieňov z tejto paletky. Nádherný bledunko hnedý tieň, no naozaj ako karamel. Vážne keby to nebol tieň v paletke tak ho asi jem na raňajky..:D. Absolútne ho milujem v kombinácií s Marzipan alebo Champagne Truffle. Rada ho dávam ako basic tieň pod tmavé na lepšie rozmazávanie. Nádherný tieň a takýto by podľa mňa mala mať doma každá žienka. Krásne pigmentovaný, nepráši.

Marzipan
Úplne najobľúbenejší tieň z celej paletky! Absolútne nádherná farba. Príde mi skôr taký teplejší, niečo medzi shampagne a rose odtieňom s nádherným shimmerom (v popisovaní farieb som fakt zlá..) V poslednom čase ho používam skoro stále, dokonca je aj krásny ako rozjasňovač na tvár. Krásne maslový, super pigmentovaný a na to,že je to tieň zo shimmerom skoro vôbec nepráši.

Semi-Sweet
Ďalšia hnedá do zbierky, je o niečo bledšia ako Triple Fudge, takže ak nemám náladu na tú, tak volím práve tento tieň. Príde mi taká ozaj čokoládková hnedá pre každú. Kľudne by sa mi hodila aj ako farba na obočie, keby bola práve v takomto odtieni. Opäť super pigmentovaná, nepráši.

Strawberry Bon Bon
Po troške chvály prichádza opäť sklamanie. Už keď som videla paletku na obrázkoch, jednoznačne mi bila do očí práve táto matná ružová. Predstavovala som si presne takúto barbie ružovú. Nemám rada ružovú, ale matnú slabunkú ružovú, taká sa mi páči. No oproti všetkým tieňom je táto ružová úplne mizerné pigmentovaná. Keď si ju nanesiem na viečko, akoby som si tam dávala skoro neviditeľný biely tieň. V podstate sa nedá využiť ani na celé viečko, ani pod obočie. V tomto ma naozaj Too faced sklamal, pretože tak vysoko kvalitná značka ako toto..
Too Faced toto sa naozaj nerobí, to nie..

Candied Violet
Ďalší tieň, ktorý ma veľmi sklamal. Keď píšu kandizovaná fialová, naozaj by som aj ocenila keby tam nejaká fialová bola. Tak tiež veľmi slabunko pigmentovaná, keď si ju nanesiem na viečko ostane mi tam len odlesk tento krát strieborných trblietok. Tu som teda pochopila,že Too Faced to s takýmito farebnými tieňmi naozaj nevie..skrátka nevydarený ani jeden farebnejší odtieň v paletke. Taká škoda!

Amareto
No a chvalabohu už mám všetku tú nie chválu za sebou a nasledujú už len samé pochvaly. Amareto je hnedá s červenkastým podtónom. Keď počujem Amareto, tak ma napadá jedine alkohol takže neviem presne popísať čo by som si k tomu mala ešte viac predstavovať. Je to veľmi pekná hnedá, opäť zo shimmerom, krásne maslová. Krásne na celé viečko, alebo aj do záhybu. Nemám čo vytknúť.

TRETIA RADA z ľava -->  Hazelnut/ Créme Brulee/Haute Chocolate/Cherry Cordial/Champagne Truffle

Hazelnut
Orieškovo hnedá farba s troškou shimmeru, ako stvorená na každodenné líčenie. Na celom viečku spolu s tieňom Triple Fudge v záhybe vyzerá krásne. Budem sa opakovať, ale opäť krásne maslovitá a super pigmentovaná. Nepráši.

Créme Brulee
Už jeden tieň s takýmto názvom doma mám a ten je naopak bez shimmeru a je skôr do hneda. Čo by to bola za paletka so zemitými tieňmi keby tam chýbala zlatá. Teraz som sa akurát zamyslela,že si vlastne ani neviem predstaviť ako by vyzeral matný, zlatý tieň :D. No nič..
Táto zlatá je trošku tmavšie, nie taká typická svetlučká zlatá a to je podľa mňa na nej najkrajšie. Nie je taká studená, ale práve naopak krásne teplá, úplne sa hodí k všetkým hnedým tieňom v paletke. Zbožňujem ju.

Haute Chocolate
Haute je hneď pod semi-sweet a o tom som hovorila,že mi príde ako typická čokoládová. A Haute Chocolate si neviem ani preložiť ani predstaviť ako to môže asi chuť. Každopádne táto čokoládka je so shimmerom a je opäť super pigmentovaná. Na stred viečka mi príde až moc tmavá, ale rada ju dávam do záhybu.

Cherry Cordial
..je čokoláda plnená s višňovým sirupom. A presne takýto je aj tento tieň - tmavo hnedý s vínovým nádychom, pripomína mi burgundsku farbu. Zvláštnosťou je,že keď sa na ňu pozeráte z diaľky je matná, no keď sa na ňu pozriete z blízka vidíte malé trblietajúce čiastky, ale vážne len maličké.

Champagne Truffle
No a posledný tieň v paletke, by nemohol byť ako inak ak nie šampanská. Názov úplne sedí pretože, farba je presne ako šampanské. Obsahuje shimmer a ja ju úplne milujem pod obočie, alebo na celé viečko, keď chcem k matným tieňom pridať trošku života. Takýto tieň by tak tiež nemal chýbať v žiadnej paletke.

To by bolo k mojím skúsenostiam a testom k tejto paletke asi všetko. Sú to čisto len moje názory, nevnucujem ich určite nikomu. Či by som paletku odporúčala? Jednoznačne áno. Aj napriek tomu,že niektoré tiene sú celkom sklamanie, ešte vždy sa dajú využiť aj tie. 
Ak robí naopak cena problém, skúste sa pozrieť napríklad Make up Revolution, ktorá robí napodobneniny presne na tieto čokoládové palety, za o dosť nižšiu cenu, no po prečítaní recenzií som sa dočítala,že kvalita je tak tiež super.

Aká je vaše obľúbená paletka? Vlastníte Chocolate bar? Ak áno a máte na ňu písanú recenziu, kľudne mi ju sem vložte, rada si prečítam názory aj od iných slečien. :))

Ahojte



You Might Also Like

2 Lovely reactions

  1. Mě to balení tak baví :) Jak to někoho mohlo napadnut :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenze, líbí se mi, že sis s tím dala tolik práce a popsala každý stín zvlášť :) Paletka vypadá naprosto božsky a má super odstíny, přesně takové barvy, co se mi líbí. Jen škoda těch pár odstínů, co jsou na tom oproti ostatním dost špatně. Musím si už nějakou větší paletku taky pořídit, většinou mám jen ty kde jsou maximálně čtyři odstíny :)

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook