Všetko o mojich vlasoch

středa, února 20, 2013

Ahojte. 
Na blogu ste sa už 2 krát mohli dočítať o tom ako sa starám o svoju pleť, preto Vám teraz chcem ukázať ako sa naopak starám o svoje vlasy. Ukážem Vám všetky veci, ktoré používam.


Ako ste si už mohli všimnúť mám červené vlasy. Napriek tejto farbe nevenujem špeciálnu starostlivosť zameranú práve na ochranu farby. Neverím na šampóny, ktoré by mali predlžovať alebo chrániť farbu. Farbím si vlasy každý 2 mesiac a to sa zrejme nezmení. Jediné čo som počas tohto roka chcela podstúpiť, dať sa opäť na svoju prirodzenú farbu - hnedú.

Moje vlasy sú od prírody kučeravé a dosť krepovité.
Fotené bleskom. Viac fotiek vlasov asi nemám ..
Na červenú farbu som prešla asi pred rokom aj pól. Odvtedy som na ňu totálne naviazaná. Žehliť vlasy som si však začala pred viac ako 2 rokmi. Začalo to žehlením ofiny a pokračovalo celými vlasmi. Kým som si žehlila ofinu, kvalita vlasov bola ešte dobrá. Teraz si žehlím vlasy celé, pretože sa hanbím chodiť s kučeravými vlasmi.
Vlasy bez úpravy, fotené ešte pred červenou inváziou. Kučeravé ostali rovnako
Akú takú históriu mojích vlasov poznáte teraz prejdeme k prípravkom.

Snažím sa dodržiavať pravidelné umývanie vlasov aj dávkovanie šampónov.Nezdá sa mi správne umývať si vlasy každý deň pretože mám pocit,že potom strácajú svoju imunitu. Pre vlasy vraj nie je zdravé ich šampónovať 2 krát. Iný  tvrdia zas opak. Ja som to vyriešila tak,že šampónovanie striedam. Raz 2 krát, Raz 1 krát.

Syoss - Color and Volume, Free Silicone
Na Syoss som počula mnoho sťažností. Niekto vraví,že účinok je vidieť len po prvý krát. To sa presne stalo aj mne. Snažím sa ho teda používať tak aby som ho aj minula, a aby aj zaberal. Tento je na ochranu farby vlasov a ako som už povedala, neverím na to. Keď vypukli články o tom aké sú silikóny pre vlasy nebezpečné kúpila ho moja mama a používam ho ja, hlavne keď si chcem dať vlasovú masku. Po samotnom prešampónovaní  však žiadnu zmenu nevidím.

Syoss - Repair Therapy
Tento som si kúpila ešte pred tým na ochranu vlasov v domnení, že je naozaj taký super ako hovoria v reklame. Bolo to v lete minulý rok a mám ho doteraz asi ešte štvrtinu. Je na suché a poškodené vlasy. Myslím,že nejaký zázrak to naozaj nie je a po čase sú vlasy veľmi zvláštne na dotyk a zázrak ako od kaderníka určite neurobí. Nadšenie bolo len prvý dojem.

Balea - Oil Repair Shampoo
Tento zázrak som si kupovala len nedávno a chystám naň recezenciu. Zatiaľ sa mi však zdá na svoju cenu geniálny.

Tigi Bed Head - Extreme Straight
Recezenciu na tento produkt som písala už tu. Stále som s ním nesmierne spokojná hlavne preto,že je na krepovité vlasy. Lepší šampón proti krepovitosti som ešte nemala.

Oriflame - Milk & Honey 
Recezenciu som už tiež na blogu písala a prečítať si ju môžete tu.

Avon - šampón proti lupinám
Používam ho ako občasnú prevenciu. Našťastie som s lupinami nikdy nemala veľký problém, ale nikdy neviete. Jeho konzistencia je dosť hustá takže je vhodný aj teraz na zimu keď sa mi vlasy častejšie mastia. 

Avon - šampón proti krepovitosti
Keď som prepadla mániou šampónov od Avonu nakúpila som si ich celkom dosť kým som prišla na to,že asi iba pekne voňajú. Tento je proti krepovitosti, bohužial som však žiadnu extra zmenu po použití nevidela.


Kondicionéry používam klasicky. Vždy po šampóne. Nemám ich príliš veľa, ale väčšinou ich striedam. Zatiaľ som neobjavila svoj absolútne najlepší kondicionér takže ak máte nejaký typ, raďte a píšte do komentárov.

L´ORÉAL ELSEVE - FULL REPAIR 
Kúpila som si ho len preto lebo som mala naň zľavovú poukážku. Je určený na poškodené vlasy.
Mne nevyhovuje hlavne to,že je strašne riedky. Zo začiatku sa mi zdalo,že vlasy nie sú také zničené, no teraz sa mi zdá,že žiadnu zmenu nevidím. Od Denisky Sheldonovky som však odkukala trik s kokosovým olejom a tak teraz kúru využívam takto a je to naozaj super obnova vlasov. Ako zábal skvelá vec.

Hair X - Growth Reviver 
Tento kondicionér je určený na rýchlejší rast vlasov. Kedže skúšam všeličo len tak zo srandy som si ho objednala. Nezdá sa,že by mal účinok pre rýchlejší rast. S prípravku som zmetená pretože mi príde,že sa tak maximálne po ňom lepšie rozčesávajú vlasy. Navyše konzistencia je penová a používa sa na uterákom presušené vlasy,to mi príde dosť milé haha.

Oriflame - Conditioner 
Recezencia na blogu.

Matrix Biolage
Tiež som recezenciu robila, no teraz už výrobok nejako extra nepoužívam. Dám si ho len vtedy ak si spomeniem,že niečo také doma mám. Výrobok, ktorý nenadchne ani neurazí.

Cien - Conditioner
Ten kto chodí do Lídla určite túto lacnôtku pozná. Pre mňa je tento kondicionér + šampón absolútnym víťazstvom ak cítim,že sú moje vlasy oslabené a suché. Vlasy sú po umytí vždy jemné, ľahko rozčesateľné a nerobia  mi mastný závan po 1 dni ako niektoré šampóny. Za málo peňazí,veľa muziky ..


Špeciálna starostlivosť pre mňa znamená všetko doplňujúce. Niekedy užívam Vitamín C,alebo zinok aby sa zlepšila trocha kvalita vlasov aj nechtov. Po každom žehlení sa snažím používam oleje a mlieka.

Avon - Lesk na vlasy
Prípravok som si objednala pre prípady ak by som chcela vlasom dodať trochu lesku.
Dobrá vec je to,že pri normálnych sprejoch na dodanie lesku sa obyčajne vlasy zmastnia. Pri tomto sa mi to ešte nestalo.

Balea - lak na vlasy, cestovné balenie
Laky, penové tužidlá na vlasy, to je všetko pre mňa španielská dedina. Pre to také malé balenie. Lak na vlasy použijem maximálne 3 krát za pol roka a o tužidle ani nehovorím. Zatiaľ som celkom rada,že od takýchto vecí som nezávislá.

Balea - suchý šampón
Suchý šampón je veľmi dobrá vec, no len v prípade ak si vyberiete správny. Na tento som už recezenciu písala a doteraz s ním nie som spokojná.

Biosilk - beach texture 
Sprej určený na prirodzené kučery. Sprej som dostala od babky, ktorá si myslí,že mám "krásne kučery".
Má veľmi zvláštnu vôňu a po nanesení sú vlasy dosť polepené. Na to aký bol prípravok drahý, je to len taká nič moc voda..

Avon - Olej na vlasy
Výborný olej. Poradila som ho už veľmi veľa dievčatám a zatiaľ ho každá chválila. Nemastia sa po ňom vlasy(samozrejme ak si ho nenanesiete priamo ku korienkom po umytí vlasov) a môžete ho použivať ako len chcete vy. Ja ho používam buď po žehelní na končeky, alebo po umytí vlasov tiež na končeky. Ak chcem urobiť vlasom drobnú prevenciu, nanesiem ho na celé vlasy od korienkov ku končekom a vlasy potom klasicky prešampónujem. Môžem len odporúčiť.

Balea - Mlieko na vlasy
Recezenciu som robila len nedávno.

Kokosový olej
Kým som prišla na to aká super vec je kokosový olej, trošku mi to potrvalo, teraz to už viem. Jedna z multifunkčných vecí, ktorú v drogérií nájdete za lacný peniaz. To ako ho vy využijete je už len na Vás. Ja ho používam väčšinou spolu s kondicionérnmi alebo samostatne pred umývaním vlasov.

Nourshing serum 
Trik s týmito sérami mi poradila kaderníčka, ktorá sa mi pochválila,že vďaka séram pribaleným k farbe na vlasy si ona vypestovala svoju bohatú hrivu(je naozaj bohatá!!) Môžem Vám však poradiť,že tieto séra nielen krásne voňajú, ale naozaj majú aj nejaké svoje čaro. Každé toto sérum používam vždy keď si fénujem vlasy a mám ich už napoly suché. Vlasy mi potom voňajú ešte na druhý deň.




O tom ako chránim svoje vlasy pred teplom som Vám už tu na blogu písala. Zatiaľ som prípravky nezmenila pretože sa snažím minúť tieto a potom si kúpiť nejaký nehorázne drahý.


Masky na vlasy sú jediné, ktoré v starostlivosti o svoje vlasy dosť často vynechávam. Pri tom je to pre vlasy obrovské ozdravenie a hlavne vtedy ak máte vhodnú masku.

Macadamia Natural Oil 
Recezencia na blogu. Môžem stále len odporúčať

Gliss Kur - Total Repair
Moja obľúbená rýchlo-maska. Ak nemám čas na 20 minútové masku, táto je ako stvorená. Je okamžitá a taktiež okamžite aj splní to čo sľubuje. Značku Gliss Kur mám veľmi rada a skúsila som už mnoho šampónov. Momentálne som však celkom dosť na značku zanevrela. Asi to bude tým šetrením..


Hrebeňov mám asi viac ako vlasov haha. Fakt mi záleží  na tom aby bol každý hrebeň na inú príležitosť. Všetky sú z Avonu samozrejme okrem TT. Plánujem si ešte kúpiť hrebeň so prírodnými štetinami, len ešte neviem či ďalší guľatý, alebo plochý.

Žehličku používam od značky zelmer. Momentálne som v období,že si už týždeň nežehlím vlasy.Neviem do kedy to vydrží no dúfam,že dlho. Chystám sa si kúpiť príčesky a nafarbiť sa.

To je o mojích vlasoch asi všetko. Čo vy a Vaše šampóny a kondicionéry ? 

You Might Also Like

13 Lovely reactions

  1. Takové články mám nejradši :)Musela sis s tím dát práci. Super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chystala som ho dlho :) ale tak nakoniec vyšiel :)

      Vymazat
  2. Vieš čo ja som si kedysi žehlením tiež zničila vlasy, ktorá nie? =D Jediné čo pomôže je nežehliť a žehliť len občas. Mne sa na tebe tvoje vlnité vlasy páčia!!! Máš ich pekné nadýchané! Vieš čo by za ne iné dievčatá dali? Rozhodne sa za ne nemáš čo hanbiť, lebo sú krásne!!!! Ja by som na ne skúsila niečo čo je primárne určené na kučeravé vlasy (čo viem, tak o kučery sa treba inak strať) a možno Ťa výsledok milo prekvapí =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. priznám sa,že teraz som si už asi 2 týždne nežehlila vlasy. snažím sa si žehliť iba ofinu aby som to nemala až také hrozné a musím povedať,že tie vlasy vyzerajú oveľa lepšie. a Ďakujem za rady skúsim niečo možno budem naozaj prekvapená :))

      Vymazat
  3. Úplně se stydím, když vidím tvou úžasnou "vlasovou sbírku kosmetiky"...já mám jen šampón, mycí prášek a kondicionér (ale tak zatím to na moje kudrny stačí) ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. určite to stačí tiež som mala kedysi len toto trio a stačilo, teraz som asi už len premaznaná :D :))

    OdpovědětVymazat
  5. A já jsem si myslela, že toho mám na vlasy moc :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek !
    A vlasy jsi měla i předtím super,i nevyžehlené,ale ta barva co máš teď je pecka ! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Toľko prípravkov na vlasy ani ja nemám :D

    BašenKa

    OdpovědětVymazat
  9. Páni mám rada takéto dlhé a obsiahle vlasové recenzie, pripadám si ako v obchode. Olejček na vlasy od Avonu bol pre mňa zatiaľ tým najlepším olejom, aký existoval. Vlasy krásne zjemnil, škoda len tej jeho katalógovej dostupnosti, Avon by si už fakt mohol otvoriť kamennú predajňu. O maske Macadamia spieva každý, ja mám momentálne Kallos Color a jednu od Yves Rocheru.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook