DIY: 2x domáci pleťový pomocník

pátek, července 19, 2013

Ahojte.
Dnes to bude trošku po domácom a trošku v kuchyni. Rozhodla som sa vám ukázať moje dva nové objavy, ktoré som vymajstrovala a urobiť si ich môžete aj vy.
Všetko čo na to potrebujete je kuchyňu a potrebné kuchynské pomôcky a bylinky.


Dnes vám ukážem DIY pleťový tonik a taký mini zázrak, ktorý sa hodí určite každej. Dnešné DIY je predovšetkým určené pre mastnejšiu pleť so sklonom k akné, ale myslím,že by neublížilo aj inej pleti.

DIY ZÁZRAK ZO ZELENÉHO ČAJU
Na tento zázrak budete potrebovať len zelený čaj,vodu a klasicky si uvaríte čaj, ktorý však potom necukríte. Samozrejme si ho necháte vychladnúť a potom si ho nalejete do fľaštičky,kanvičky alebo do čohokoľvek čo vyhovuje vám. Prosím len to hlavne také horúce nepchajte do chladničky. 
Kazí ju to :))

 Táto vodička vám pomôže keď sa na vašej pleti objaví nejaký ten uhrík, alebo nepríjemný začervenaný kamarát. Stačí len jemne potierať postihnuté miestečko, ale neškodí aj celej pleti. 
Pri nákupe zeleného čaju sa snažte kupovať 100% výrobok je to určite lepšie. 


 Posledná vec je,že je potrebné čajíček meniť aspoň každý týždeň pretože keď už naň sadá ten zvláštny povlak a má zaujímavý puch, nie je to nič príjemné a možno ani zdravé. Nielen, že môžete čaj piť a prečisiť si tak orgány, ale môžete ho používať aj na vonkajšok. Pleť to krásne vyčistí a detoxikuje. 

DIY TONIK Z RASCE
Na tento recept budete potrebovať teda rascu, prázdnu nádobku, hrniec a vodu.
Vašou úlohou bude zobrať si ten hrnček naliať doňho vodu a semienka rasce. Počkať dovtedy kým sa krásne rasca neprevarí a nevznikne vám taká vodička, pripomínajúca moč. 


Keď sa vám táto žltá voda vychladne, nalejete si ju do vopred pripravenej fľašky. 


Ja tento tonik používam už viac ako 2 týždne a som zatiaľ spokojná. Určite vám to teda krásne voňať nebude, ale z výsledkom spokojná môžete byť. Moja tvár sa skladá z veľmi mastných miest a naopak zo suchších miest. Typická zmiešaná pleť. Po tejto vodičke je pleť pekne hydratovaná na všetkých miestach a zároveň lieči vyrážky aj akné

Som toho názoru,že vyskúšať treba všetko a nenadarmo sa hovorí,že samo-výroba na pleť či vlasy je niekedy lepšia ako drahé,kupované produkty z drogérie.

post signature
(Spomínané tipy sú len informácie, ktoré ste mohli čítať už kdekoľvek. Snažím sa len posúvať informácie pre tých, ktorí ešte informovaní neboli.)

You Might Also Like

8 Lovely reactions

  1. to s tým zeleným čajom je skvelý nápad. určite to skúsim tak ďakujem za inšpiráciu :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkouším to s tím čajem. Super nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  3. wow, tak to je skvelé!
    určite vyskúšam... možno aj oba! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  4. A toto s tou rascou dokedy vydrzi? Lebo ten caj si napisala ze treba menit kazdy tyzden...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kým ti to nezačne až podivne smrdieť :)) myslím,že to je aj podľa toho ako to uskladňuješ ..a v tomto teple..fú

      Vymazat
  5. Zelený čaj pijem denne, ale ani by mi nenapadlo dať si ho aj na pleť, akné ma trápi ešte stále, takže hneď zajtra varím čaj a hľadám fľaštičku, kam ho prelejem. Vďaka za skvelý tip.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook