6x dobrý nákup na EBAY.COM

pátek, srpna 02, 2013

Príjemný slnečný piatok vám prajem.

Po týždni sa vám opäť ozývam a dnes by som chcel prispieť niečím dúfam zaujímavým hlavne pre vás.
V prvom rade sa vám musím priznať,že som absolútny závislák na ebay.com!
Vážne neexistuje týždeň kedy si aspoň maličkosť neobjednám. Na ebay sa dá zohnať naozaj všetko za celkom lacný peniaz. Maličkou nevýhodou je možno iba to,že väčšina tovaru putuje až z Číny. No povedzte mi, čo dnes nieje vyrobené v Číne.

1. Bižtutéria
Ebay je to správne miesto na klasickú bižutériu. Nájdete tu obrovské množstvo pekných hodiniek či retiazok na krk a navyše za smiešné ceny.

Odkaz tu.

2. Organizér na kozmetiku
Určite ste už videli na youtube v rôznych makeup storage tie sklenené skrinky a držiaky na rúže. Dokonca aj tieto môžete na ebay nájsť. Ceny uskaladňovačov sa pohybujú od 4 do 40 €. Už aj mne jeden putuje domov a nemôžem sa dočkať ako mu pekne nájdem miestečko v mojej novej izbe.
Odkaz tu.

3. Kozmetika
Samozrejme pri tomto bode si musíte dávať pozor či nekupujete repliku produktu, ktorý chcete. Fake sú väčšinou tie, ktoré putujú z Číny. Tie sú aj zvyčajne približne do týždňa domov a prídu vám v obale s čínskými hatlaninami. Ja najradšej cez ebay nakupuje, NYX kozmetiku. U nás na slovensku je síce dostupná, ale nenájdem tu všetko čo by som od tejto značky chcela. Veľmi som si obľúbila napríklad tieto matné lip creamy od NYX. Určite na ne čakajte recenziu pretože je to BOMBA! Ďalej rada objednávam Sleek alebo Revlon.

4. Obaly na telefóny
V našich končínách býva väčšinou núdza pri kúpe na obal na telefón. Teda pokiaľ nemáte Iphone tak pekný obal na telefón zohnáte len ťažko. Potom stačí kliknúť len na ebay.com a do vyhľadávača zadať váš typ telefónu + phone case.
Stavím sa,že vám to nájde aspoň 5 rozdielných obalov a minimálne jeden a pól sa vám páčiť bude. 
Ja už mám na svoj sony xperia doma 3. 

5. Kabelky a peňaženky
Ak chcete nejakú lacnú a aj peknú kabelku či peňaženku, ebay je to správne miesto. Nájdete tu rôzne typy od listových kabeliek až po big - veľké kabelky. 

Odkaz tu.

Odkaz tu.

6. Kozmetické štetce
Aj ja som si s ebay objednávala práve štetce a som spokojná. Držia nepúšťajú štetinky ani nepovoľujú rúčky.Zatiaľ. 

Odkaz tu.

Ďalšie moje rady a skúsenosti s ebay.

  • OBLEČENIE - Isteže aj ja nejaké oblečenie doma mám, ale nie vždy vám musí prísť kvalitný tovar. Mám zatiaľ doma kraťasy, ktoré sú mi úplne šik zatiaľ sa netrhajú ani nevypierajú. Treba si dávať pozor hlavne na čínské veľkosti. Pre čínské dievčiny sú totiž na ebay veľkosti trochu inak. U nás S je u nich ako XS. Tak ako aj keď si objednáte M príde vám domov veľkosť podobná skôr S.
  • NÁKUP NAD 35 € - Platí hlavne pri fake veciach. Napríklad všetkými oslavované conversy či vansy. Na ebay ich nájdete aj za 30 € plus mínus nejaké to poštovné. Dokopy vás to výjde nad 35 €. No a potom čakáte približne 3 týždne a namiesto tenisiek vám príde domov list s najbližšieho colného úradu. V tomto prípade si musíte vytlačiť e-mail, ktorý vám po kúpe príde a zájsť si pekne na úrad. Verte mi nie je to nič príjemné, hlavne asi to,že si k tým 35 € priplatíte ďalších 10 €. Nehovorím, že sa to vždy môže stať, ale väčšinou áno. Najhorší prípad je keď vám tovar ani nevydajú.
  • NEZABÚDAJTE ČÍTAŤ OD HORA AŽ DOLE - Nie všetko dobre vyzerajúce je aj v skutočnosti dobré. Nezabúdajte si čítať všetky informácie, ktoré sa pri kúpe čítať dajú. Pripomínam hlavne pri tých čínskych predajcov. V prípade sa môžete uistiť koľko už predajca predal produktov alebo si môžete pozrieť aj jeho ďalšie ponuky. 
  • PÍŠTE PREDAJCOM - Každý nákup vám umožňuje písať predajcovi správu. Môžete mu zanechať napríklad odkaz o tom kedy vám približne produkt príde alebo podobné kozmetické úpravy. Správa sa píše najmä pri kozmetike kde od vás predajca žiada zanechať správu o odtieni, ktorý si objednávate. Platí to hlavne vtedy ak nemáte rozbaľovaciu ponuku. Myslím,že väčšina to pochopí. 


Tak ako ste na tom vy s nákupom cez EBAY ? Čo najradšej nakupujete a aké máte skúsenosti vy? 





post signature

You Might Also Like

11 Lovely reactions

  1. To já ráda, přes ebay mám jenom skvělé zkušenosti :)...a ta peněženka pro mobil, to bych chtěla!

    OdpovědětVymazat
  2. Tie štetce netrpezlivo vyyčkávam aj ja a som na ne hrozne zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  3. A k tej colnici by som dodala, ide o clo, ktoré sa u nás pripočítava pri sume nad 22€. Nad 150€ sa potom ešte platí aj DPH, takže nejaké väčšie nákupy sa mimo Európy fakt nevyplatia. Ale väčšinou stačí poprosiť predajcu, nech na zásielku napíše nižšiu sumu a potom väčšinou nie je problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mne to nechali na colnici keď som nakupovala nad 35 € a tak tiež som aj s toho platila nejaké to DPH čo boli asi nejaké 4 € sa mi zdá ..+ si pripočítala niečo pošta a colný úrad takže z 35 eur bolo nakoniec 45 € ..takže ja už som sa celkom poistila :)

      Vymazat
  4. Ebay je nejlepší, tam pořád nakupuju s poštovným zdarma, věci klidně jen za libru.

    OdpovědětVymazat
  5. Waau! Tie hodinky sú nádherné!! Ja sa chystám tiež nakupovať cez ebay tak hádam že budem mať rovnaké šťastie ako ty :)
    Naozaj vydarený nákup :)
    http://nalensworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Ehm taka otazka že keď si niečo objednám tak platim cez internetbanking alebo na dobierku? :) ďakujem

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj. Nie ani jedným. Platíš paypalom alebo priamo visa kartou. Je to trošku zložitejšie :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na Ebay celkem často nakupuju a nejvíce to je asi kosmetika a oblečení. A taky musím říct, že za celou dobu jsem byla mírně nespokojená jen s jedním nákupem, jinak vše v pořádku.

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook