Moja zbierka štetcov

pondělí, ledna 23, 2017


Ak máte radi štetce, tak dnešný článok by sa vám mohol celkom páčiť. Dnes vám totižto ukážem moju "mini" zbierku štetcov. Samozrejme,že to nebude len o fotkách, ku každému vám niečo málo napíšem. Článok je síce dlhší, tak si v kľude uvarte čajík a študujte.


Štetce boli už od mojich make up začiatkov moje veľké hobby. Keď som sa pred 4 rokmi začala zaujímať o líčenie trošku viac, už vtedy som mala štetcov viac ako samotných líčidiel. Spočiatku mi to bolo jedno a neriešila som aký štetec na čo je. Preto aj prvý štetec, ktorý som vlastnila bol od Essence. Bol to ten ružový na lícenku a ja som ho vlastne používala na púder. Druhý môj štetec bol taktiež od Essence, tento krá na púder a ten som potom už používala tak ako sa mal. 

Moja zbierka štetcov sa skladá z rôznych kúskov, snažím sa kupovať si štetce aj kvalitnejšie, ale mám tu skôr také,ktoré sa pohybujú v takej normálnej cenovej kategórií a mne vyhovujú. Nie som zas taký blázon aby som si dokázala kúpiť jeden štetec za 40€, skôr si ich za 40€ kúpim viac.
V budúcnosti keď si budem pravidelne zarábať viac peňazí, budem možno investovať do drahších štetcov, ale takto pre moju vlastnú potrebu mi to zatiaľ vyhovuje. 

Ebay štetce / Ebay SixPlus
Ebay Jessup / Ebay neznáma značka
Štetce som rozdelila najskôr podľa značiek/sád a potom do jednotlivých kategórií. Konkrétne tieto štetce v koláži sú všetky z ebay. Prvé slabo ružové, to bola moja prvá sada štetcov. Určite ju v celku ešte nájdete aj tu niekde na blogu. Štetce na začiatok to zlé neboli.

Druhá sada, opäť ružová sú tak isto z ebay a tie majú asi druhý rok. Je to značka Jessup a túto značku už nájdete aj na rôznych slovenských (určite aj českých) eshopoch. Ja som s touto sadou veľmi spokojná, nájdete v nej všetko na základný makeup. Navyše nepúšťajú chĺpky, rukoväť drží, až na tie blendovacie štetce, tie mi nestačia. Obe sady nemohli stáť viac ako 20€. Ak hľadáte na začiatok nejakú lepšie sadu štetcov, určite vám odporúčam túto značku.

Ostatné kúsky môžete tak isto nájsť na ebay aj v celých sadách. Ja som ich objednávala jednotlivo. Horné SixPlus sú pre mňa opäť veľmi vyhovujúce. Výhodou je,že vôbec neplznú čo sa niekedy pri týchto lacných štetcoch stáva. Spodné čierne sú neznámej značky, ale keď naťukáte do ebay makeup brushes, zaručene medzi prvými budú tieto. Keď som ich objednávala myslela som na nejaké dobré blendovacie štetce. Tieto sú však skôr na korektor, primer a podobné záležitosti. Opäť mi vyhovujú, rada ich používam a nemám s nimi žiadny problém. 

Makeup Revolution / Elf štetce
Oriflame štetce / Ebelin a Essence štetce
Vrchné Makeup Revolution sú jedny z novších kúskov. Ide hlavne o ten terajší boom so zlatými a kefkovými štetcami,ktorý som samozrejme musela mať a vyskúšať. Z toho kefkového štetca som trošku sklamaná, pretože sa mi zdá,že štetinky sú v ňom dosť biedne nalepené a pri umývaní som si myslela,že už ani neprežije. Ten spodný je zatiaľ fajn, ale je to skôr taká ozdôbka. Je zo syntetického vlákna a tak nie je vhodný na hocičo. Zatiaľ som preň nenašla ani nejaké extra využitie, skôr ho nepoužívam ako používam..

Elf štetce boli jedny z mojich prvých. Veľa som ich už vytriedila a vyhodila, toto sú tie, ktoré mi ostali a ešte ich používam. Vtedy to boli pre mňa jediné dostupné štetce a mala ich takmer každá blogerka. Neviem aká je terajšia kvalita štetcov, ale ako vidíte tie čo boli vtedy aktuálne, ešte stále držia.

Oriflame štetce som si objednávala hlavne preto, lebo som bola oriflame lady. V podstate ich skoro vôbec nepoužívam. Napríklad tieto dva blendovacie som si objednala, lebo som mala pred nimi jeden blendovací od oriflame a bol výborný. Potom už bol však ošuverený a chcela som ho vymeniť za nový, objednala som si rovno dva, ale tie už také dobré nie sú :( 
Plznú, pichajú..celé zle. Od tohto omylu som si už z Oriflame žiadne štetce neobjednávala. 

Mám doma samozrejme aj pár drogériových štetcov. Štetec na líčka od Ebelin je výborný! Používam ho takmer každý deň, je skvele skosený, páči sa mi aj hustotou, neplzne, dobre sa mi s ním pracuje. Guľatý ebelin nepoužívam vôbec, pretože mi príde absolútne nevyhovujúci. Je až príliš moc rovno skosený a navyše tvrdý, takže sa s ním nedá zapracovať ani makeup, ani korektor. Proste nepoužiteľný. Placatý štetec od Ebelin je tak isto zo syntetického vlákna takže je dobrý na korektor, ale ja ho používam aj na očné tiene. Essence štetec je už síce trošku ošuverený, ale ja ho ešte sem tam použijem, nemôžem sa ho vzdať.

Ebay štetce / Real Techniques
Zoeva bamboo sada
Dostávame sa k mojím maláčikom, ktoré teraz používam naozaj často. O týchto štetcoch ste si mohli prečítať už tu. O štetcoch z ebay ešte určite budem písať, pretože mi opäť nejaké pribudli. Týmto môžem ukončiť štetce z ebay a potvrdiť,že sa niekedy naozaj oplatia.

Real Techniques sú štetce, ktoré sú naozaj kvalitou výborne. Ja mám tieto už asi tretí rok a stále sú ako nové. Skvele sa s nimi pracuje, Sam a Nic proste vedia ako na to. Ak zháňate kvalitné štetce, vrelo odporúčam tieto, Dajú sa kúpiť už aj na slovenských stránkach a myslím,že kúpu neoľutujete.

Sada Bamboo od Zoeva je moja úplne najnovšia sada. Dostala som ju od maminy na Vianoce. Zoeva je značka, ktorá sa dnešným make up svetom len tak hýri a myslím,že nie je na svete žena, ktorá by nechcela aspoň jeden štetec od Zoeva. Mne trvalo dlho kým som vybrala tú správnu sadu a nakoniec som sa rozhodla pre túto bamboo. Páčilo sa mi aj to zloženie štetcov a v podstate je v nej všetko čo mi chýbalo. Štetce sú ako inak veľmi kvalitné, dobre sa s nimi pracuje. Myslím,že štetce mi vydržia minimálne na pekných 5 rokov, ak nie aj viac.


Dostávame sa ku koncu. Prvá rada obsahuje opäť sadu štetcov od Zoeva. Bola to čisto sada na oči a fakt neviem či sa ešte predáva. Kupovala som si ju asi pred dvoma až troma rokmi.
Opäť raz Zoeva nesklamala. Štece sú jemnučké a nechcem sa už asi po päťdesiaty krát opakovať, ale musím - dobre sa s nimi pracuje. Podľa mňa to je základ, keď sa vám zo štetcom dobre pracuje. Mimo tejto sady tu mám od Zoeva ešte jeden ružový blending štetec z Rose Golden sady.

Dolná rada je mišmaš všelijakých štetcov. Mám jeden od Sigmy, pár od Morphe, nejaké štetce z paletiek alebo napríklad taký štetec od  Yves Rocher. Sigme aj Morphe sa budem ešte venovať nižšie. Yves Rocher je štetec, ktorý sa dá použiť jednak na zapracovanie makeupu, či krémového kontúrovania. Obľúbila som si ho až teraz a myslím,že je to naozaj dobrý štetec. Iné sa mi v YR nepáčia, pretože sú na mňa až príliš pichľavé, ale tento myslím za to stojí,

_________________________________________________________________________________

ŠTETCE NA OČNÝ MAKE UP 



Štetce na ktoré si rozhodne najviac potrpím sú práve štetce na oči. Tu by som dokázala investovať naozaj vo veľkom. Vyhľadávam väčšinou kvalitnejšie kúsky.

B L E N D I N G | blendovacie štetce 



Blendovanie je pre mňa obrovský základ. Tu sa mám stále čo učiť. Už veľa krát som sa presvedčila o tom,že rozmazávanie tieňov je fakt fuška, ale urobí to obrovský rozdiel v líčení. Preto si myslím,že blendovacie štetce sú štetce na ktorých netreba šetriť. Moje najobľúbenejšie štetce na  rozmazávanie sú tieto dva. Zoeva Rose Golden je práve na blendovanie ako stvorený. Na stránkach píšu,že vlákna sú kombináciou prírodných vlasov a vlákien Synthetic-Blend. Ako som už hovorila, mňa ešte štetce od Zoevy nesklamali. Ďalší naozaj výborný štetec je od značky Sigma. Objednávala som ho zo stránky Feelunique ešte minulý rok a odvtedy je to moja najväčšia blendovacia láska. Je to fakt výborný pomocník pri líčení. Má akurát dlhé vlákna, výborne sa s nim rozmazávajú prechody.


Ďalšie blendovacie štetce mám od značky Morphe. Tieto sú trošku viac chlpatejšie a širšie. Tieto používam výlučne na rozmazávanie prechodov hlavne medzi priestorom pod obočím a tou oblúkovou očnou kosťou - crease, alebo s nimi nanášam základ ako napríklad nejaký slabší nude,alebo hnedý očný tieň. Tieto štetce používam už trošku menej ako tie dva predošlé, ale nič to nemení na tom,že ich mám rada. Od značky morphe mám len tieto dva štetce takže nemôžem povedať aká je všeobecná kvalita týchto štetcov, ale s týmito som spokojná a rozhodne by som chcela ešte nejaké ďalšie vyskúšať.

C R E A S E | štetce do záhybov 


Hakuro H77 a Zoeva Classic Shader a Soft definer. Tieto štetce mám najradšej do očných záhybov. Hakuro má taký jemne skosený tvar a preto si myslím,že je na toto ideálny. Od tejto značky mám tak isto len jeden kus na očné tiene a zatiaľ som s ním spokojná. Štetinky má akurát dlhé, akurát jemný, myslím,že sú to tiež možno aj prírodne vlákna so syntetikou. Zoeva sú veľmi jemnučké a na tieto záhyby ich zbožňujem.

L A R G E   E Y E   B R U S H E S | setting štetce



Ja som sa naučila po nanesení primeru na očné viečka produkt vždy zapúdrovať telovým očným tieňom, prípadne púdrom. Tiene sa potom lepšie rozmazávajú a aj očný make up vydrží dlhšie.
A presne na toto používam tieto chlpaté väčšie štetce. Najviac obľubujem spodný Jessup large fluff štetec, ktorý tým,že je tak krásne chlpatý a veľký, krásne zapúdruje celé očné viečko. Oriflame štetec je na toto tiež super a má aspoň nejaké využitie. Horný štetec tiež používam na zapúdrovanie, alebo týmto štetcom občas aj naberiem nejakú hihlight farbičku a rozjasním ním očné kútiky alebo popod obočie.

S H A D E R | štetce na pohyblivé viečka 


Posledná kategória na oči sú štetce na pohyblivé viečko. Týmito nanášam všetky práškové tiene väčšinou na stred viečka, alebo ich aj používam na spodnú líniu. Hlavne ten od Essence. Zoeva Luxe Smoky Shader je podľa mňa z čistej syntetiky, preto práve tento štetec napríklad niekedy striekam Fix+ od Macu a nanášam ním tiene.

_________________________________________________________________________________

ŠTETCE NA PLEŤ

Myslím,že písať ku každému štetcu by bolo už zbytočne dlhé a tak vám napíšem iba ku niektorým niečo. Najlepšie na štetcoch na pleť je podľa mňa to,že môžete experimentovať. Neznamená,že keď je na štetci napísané štetec na lícenku, že ho aj na tú lícenku musíte používať. Môžete ho kľudne používať aj na bronzér, na makeup, púder hocičo. Ja taktiež štetce na pleť stále striedam a veľa z nich každú chvíľu používam na niečo iné.


Najšastejšie teraz používam štetec z ebayu (napodobenina Marc Jacobs Bronzer Brush). Je super veľký a tak sa mi s ním púder nanáša úplne najlepšie.


Real  Techniques Blush Brush je môj absolútne najobľúbenejší štetec. Milujem tú kombináciu ružovej a to,že vyzerá ako zajačí chvostík. Milujem s ním nanášanie bronzéru.




Veľa z týchto štetcov používam niekedy napríklad aj na krémové produkty na oči, alebo na primer na očné viečka. Niekedy s nimi nanášam aj krémový produkt na kontúrovanie,


Najčastejšie na rozjasňovanie používam fun brush, ktorý už je chudáčik vo veľmi biednom stave a treba ho vymeniť. Zatiaľ sa však s týmto nemôžem rozlúčiť. Niekedy na rozjasňovanie používam aj nejaký starší blendovací štetec.



Tieto dva štetce veľmi rada používam na púder popod oči. Sú také detailnejšie a preto sa s nimi dobre v tomto okolí pracuje. Niekedy mám ale napríklad chuť používať ich trebarz aj na kontúrovanie..



Posledné štetce nemám zaradené pretože ich veľmi málo používam. Stipple brush občas napríklad na krémovú lícenku. Ploský ružový štetec používam už iba na pleťovú masku.

Čo sa týka čistenia štetcov, používam väčšinou antibakteriálne mydlo a to zmiešam s kvapkou olivového oleja, aby boli štetce lesklejšie. Mám ešte aj doma čistič z DM drogérie, ktorý sa mi už aj teraz minule. Ten používam len na štetce na oči.

Dúfam,že som vás článkom neunudila a moje štetce tiež :) 

You Might Also Like

9 Lovely reactions

  1. to je teda sada! :D wau :) páčia sa mi tie Bamboo od Zoevy :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Že WOW! Ja mám zopár od Zoevy /asi 12/ :D

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektná zbierka! Zaujímalo by ma, ako si spokojná s tými z Ebay:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na blogu je o tom jeden článok a ešte určite bude jeden :)

      Vymazat
  4. Teda to je sbírka! Něteré mám taky ale tahle tvá zásoba je úžasná :D Hezký článek a krásně nafocenè :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. wau, skoro mi spadla sánka! ty máš teda peknú zbierku. :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook