7 prehreškov pre vlasy !

pondělí, května 28, 2012

Každá určite vieme, že ako sa hovorí : "vlasy robia človeka",preto je aj dôležié tak ako sa staráme o našu pokožku, nechty,tvár a podobne je rovnkao potrebné sa starať aj o svoje vlasy.
Treba mať správny šampón presne na typ vašich vlasov, správny kondicionér alebo balzam používať v správnych množstvách a správne oplachovať.

1.Časté farbenie vlasov
Myslím si, že najčastejší problém. V dnešnej dobe je už hádam ako pravidlo farbiť si vlasy. Každému raz nastane čas keď si povie,že svojím vlasom treba dodať šťavu ..čiže nafarbiť ich. No, skôr než to vykonáme je potrebné si uvedomiť čo všetko stratíme tým,že si začneme farbiť vlasy


  1. ZARUČENE  narýchlejší spôsob ako si zničiť svoje vlasy.
  2. Pôvodná stavba vlasov sa učite stratí..
  3. Lesk ako keby sme mali už len vtedy, ak si ich opäť nafarbíme
  4. Už nikdy nedosiahneme tú istú farbu, akú sme mali pred farbením vlasov.
(aj tak si myslím,že tieto chyby si snáď každá uvedomíme a aj tak si tie vlasy nafarbíme)

No, ak sa aj napriek tomu rozhodneme,že tento proces uskutočníme je potrebné dodržiavať určité zásady.
Kúpiť si vhodnú farbu na vlasy.
Určite si vykonať test, či je farba vhodná na vašu pokožku.
Vlasy si farbiť s odstupom minimálne 2 mesiace ! ! ! Samozrejme, že odrastené končeky vlasov niesú najkrajšie, ale aspoň niečo sa pre vlasy môžete urobiť.
Pre dlhšie udržanie farby používať šampóny na farbené vlasy, myslím,že sa to odporúča.



2.Odfarbovanie vlasov
Myslím,že hovoriť o tom aká je to blbosť je nepotrebné.Typ vašich vlasov sa potom bude podobať na "oščanú slamu" .Často záleží však aj od toho z akej farby na akú farbu.

3.Drhnutie uterákom 
Vlasy voňavé, umyté už len správne vysušiť. Samozrejme, že použijeme uterák a šup vlasy predrhneme ako keby sme do nich pustili ručný mixér s pridaním uteráka. Nie netreba ich opäť druhnúť ešte aj do sucha. Stačí  ak necháme vodu z umytých vlasov nasať do uteráka a naše šikovné ručičky s toho vynechať :)

4.Správne česanie
Rozčesávanie je jednou z vecí čo je pre naše vlasy tiež veľmi dôležité. Nie nadarmo sa nás pýtala mama keď nás česala či nás to "nekvače". Dôležité je to čím sa, ako, ale aj kedy češeme. Mokré vlasy by sa
mali česať veľmi opatrne a hrebeňom s riedkými zúbkami. Aby sa nám ľahšie rozčesávali je však aj potrebné po umytí šampónom použiť aj kondicinonér, ktorý je určený najmä na ľahšie rozčesávanie. Suché vlasy by sa mali rozčesávať kefou práve na typ vašich vlasov (kučeravé,rovné..) existuje milión druhov hrebeňov a kéf na vlasy, a mali by sa česať smerom od spodu na hor. Rozčesaním  spodných vlasov sa vám tým pádom horné vlasy budú rozčesávať ľahšie a spôsobíte tým aj to,že vám budú menej vypadávať vlasy.

5.Spanie s mokrými vlasy
Určite sa aspoň raz stalo každej z nás,že sme si ľahli so síce umytými ale mokrými vlasmi do postele. Keď som bola ešte menšia myslela som si,že vlasy mi budú voniať ešte aj ráno :D , preto som so suchými vlasmi nechodila spávať skoro vôbec. A vlasy na to ozaj doplatili..Okrem iného mokré vlasy sú ráno suché ale zdeformované. Každý vlas inak postavený a tá vankúšová vôňa je neprekonateľná :D . Dokonca sa vám v obliečkach môžu vyskytnúť všeliake zvieratká aj plesne. Už len to,že si vo vlasoch necháte gumičku či len maličkú sponku, vaše vlasy vám to vrátia.

6.Úprava vlasov bez ochrany
Na terajšom trhu je milón krémov, sprejov, pien a iného pred fénovaním,žehlením či kulmovaním.
I keď len raz použijete žehličku na vlasy bez toho aby ste si nedali aspoň kvapku spreju či krému pred vysokou tepltou robíte chybu. Je to najlepšia cesta ako zničiť svoje vlasy. Preto je veľmi potrebné ak si kúpite aspoň sprej na vlasy keď je vaša každodenná kamoška žehlička na vlasy alebo fén.

7.Domáce strihanie
A posledné čo sa vlastne ani chybou nazvať nedá a rozhodne to neničí vlasy je strihanie našou rukou. Priznám sa,že aj ja sama sa strihám doma a určite niesom sama. Ak však viete čo robíte a máte správne náradie na strihanie potom nieje čo pokaziť. Ak však chytíte do rúk nožnice ako amatér, tak potom vyzerá aj výsledok. Preto je lepšie sa rozhodnúť či zvoliť vlasy do vlastných rúk, alebo do rúk profesionála. Aj to záleži potom od kvality vlasou či účesu.

You Might Also Like

2 Lovely reactions

  1. 5. Ja chodím každý deň spať s vlhkými vlasmi, pretože keby si ich práveže vyfénujem ráno sú bez objemu a hrozné :D

    OdpovědětVymazat
  2. No tak s tým spaním , uff , ani nerátam koľko krát som tak s pala s mokrou hlavou :D .. ale nieže s mokrou ale ešte plus s uterákom na hlave , všetku vodu potom uterák vsiakol a a ráno som mala vlasy neskutočne kebké a lahke .. ale nezdá sa mi to správne :D

    BašenKa

    OdpovědětVymazat

Ďakujem za každý komentár.Naozaj si to vážim. :)

Like me on Facebook